Dag 19 - When in New Orleans deel2
19 november 2024 - New Orleans, Louisiana, Verenigde Staten
Lekker rond 7uur weer wakker, vandaag wederom een sightseeing dag.Ontbijt was niet veel meer als gister. Vandaag ontbrak zelfs de scrambled egg.
Vandaag naar het centrum van de stad.
Gister rond 1800uur kwam een front over met heel veel regen, zelfs een flood warning voor sommige steden. Maar het heeft heel lang geregend, tot in de ochtend eigenlijk. Daarom de trip naar het centrum uitgesteld tot laat in de ochtend. Normaal zouden we om 9 uur al rondlopen maar vandaag anderhalf uur later .. was t tenminste droog en dat loopt gewoon lekkerder. De temperatuur bleef wel rond de 29gr steken. Echt veel frisser werd het niet.
We begonnen bij het beeld van Jeanne D’Arc, een gouden beeld van een vrouw op een paard. We hebben de auto daarna geparkeerd op een afgesloten parkeerplaats. €16 voor 3 uur, nou eigenlijk zo gek nog niet. Een andere parkeerplaats vroeg €52 voor 4 uur. Nou in 3 uur kunnen we best veel zien.
Lekker te voet van alles bezocht. Begonnen bij Jackson Square met de St Louis Cathedral en via de French Quarter naar Bourbon Street.
Het centrum straalt heel veel gezelligheid uit, overal komt muziek vandaan, van straatmuzikanten tot muziek uit cafés. Kleurrijke huizen, en ook veel armoede. Veel zwevers die bedelen of op straat slapen. Heel tegenstrijdig.
Bij Hardrock Café speldje, petje en shirt gescoord, en bij Starbucks een mooie mok. Verder wat leuke souveniertjes maar alles met mate. Prijzen zijn soms ietwat te hoog naar onze smaak.
Bij een cafeetje een drankje to go gehaald en op de Moonwalk aan de Mississippi rivier opgedronken. We zagen nog zo een raderboot van de kade vertrekken, leuk die in werking te zien.
Toen we klaar waren de auto gepakt en weer richting hotel. Eerst nog wat halen bij de supermarkt, we eten vanavond op de kamer.
Morgen weer een reisdag naar Texas. Dus niet al te laat gaan slapen.
Welterusten!
Yvonne:22 november 2024Leuke trip!! En weer n mok… (misschien ook even kijken voor n mokkenkastje)