Dag 8 - Hiroshima en Miyajima
8 november 2025 - Hiroshima, Japan
Vandaag waren we allemaal vroeg wakker, geen wekker nodig!
Eerst een was gedraaid, incl droog programma maar ik heb me vergist in de tijd die die nodig had om te drogen. Wat een tijdverspilling, het totale programma had een uur of 4 nodig 😟. Dus tegen de tijd dat de was de machine uitkwam was het 10uur geweest.
Nou goed, het is een prachtige dag dus dat maakte een hoop goed. Eerst teruggelopen naar de Dome, en even verderop de Peace Park Memorial gezien en Vlam van de Vrede die sinds 1964 brandt. Daarna naar het museum die het verhaal verteld hoe t leven voor, tijdens en vooral na de inslag was. Heel indrukwekkend allemaal.
Vandaar de tram genomen naar Yokogawa Station, alwaar we de trein namen naar Miyajima. Een eiland vlakbij die op de UNESCO werelderfgoed lijst staat.
Je gaat met een ferry naar het eiland en je kan met je JP Railpas gratis mee. Daar werd wel duidelijk dat het een toeristische trekpleister is. Tjongejonge wat een mensenmassa. Het viel op dat we allerhande talen hoorde maar geen Nederlands gek genoeg.
Het bezoek aan de “beroemde” rode Torii was leuk, maar niet spectaculair. Er liepen veel reetjes rond zoals in Naga, en ze waren best brutaal. Ik zag ze bij mensen eten uit de hand of uit plastic en papieren zakken pikken. Verder wemelde het van de eettentjes en souvenirsshopjes. Maar leuk er een keer geweest te zijn.
Na de wandeling de boot weer op, naar de trein en van Yokogawa Station de tram naar het hotel.
Vanavond hadden we het idee vis te gaan eten bij een klein tentje om de hoek, maar die zat helemaal vol, en wachten had geen zin. Het is vandaag zaterdag en dan moet je of bijtijds gaan of reserveren, dat hadden we niet helder op het vizier haha…
Bij een ander tentje hing al een plakkaat buiten waarop stond vol geboekt, als je geen reservering hebt jammer voor je (maar dan in het Japans 😃)
Dus maar iets alternatiefs gehaald, en morgenavond weer proberen maar dan in de volgende stad.
Vanavond is de Sprint Race F1 in San Paulo om 2300uur onze tijd maar ik denk niet dat ik dat ga redden. We moeten morgen bijtijds op, want we hebben een trein gereserveerd om 1023uur.
Truste!
Ella van der Hoorn-Blijleven:8 november 2025Nogsteeds een rij voor de steiger waar iedereen een fot van de torii wil nemen?