Dag 6 - Himeji en Kobe

6 november 2025 - Himeji, Japan

Vroeg uit de veren want vandaag is een drukke dag. Na het ontbijt de metro genomen naar Osaka Station, en vandaar de trein naar Himeji. Een rit van een klein half uur.

Als je aankomt zie je het kasteel in de verte al liggen. Wat informatie bij de tourist information ingewonnen, en besloten naar het kasteel te lopen. Was aanmerkelijk korter dan gister in Kyoto 😄

Je kon ook met een soort shuttle bus maar die hebben we niet genomen.

Het weer in Himeji was prima , een zonnetje, weinig wolken en 20graden. Hoe zuidelijker hoe beter de temperatuur.

Aangekomen bij de Castle, ging het kaartje kopen en naar binnen gaan soepel.  Je loopt in een slinger het terrein op en daarna 6 etages naar boven. Onderweg kun je genieten van het uitzicht en de geschiedenis die verteld wordt. Vanaf de tweede verdieping word je geacht je schoenen uit te doen en op je sokken door naar boven te lopen. Dat verloopt niet echt soepel als je gladde sokken hebt, want dan wordt het erg glibberig. Je merkte dat oudere mensen daar vooral last van hadden, en zeker als je de trap afliep.  Sommige mensen gleden uit 🙁

Wellicht moet je die verbieden de trappen te gebruiken of een andere tour aan te bieden.

Maar we vonden het een hele belevenis. Himeji is een prachtig kasteel, en de uitzichten prachtig. Na de klim, besloten we terug te lopen naar het station en geen bus te nemen.

Teruggekomen bij het station nog een beetje rondgewandeld, en daarna de trein naar Kobe genomen. Geen JR treinen want dat zijn echte boemeltreinen. Maar de Shinkansen trein, die gaat een heel stuk rapper. Voor de treinpas mogen we helaas niet de Nozomi trein nemen. Die is het snelst van allemaal.

Binnen een kwartier kwamen we in Kobe aan. Een leuke havenstad met veel bezienswaardigheden. Tips zijn de kruidentuin en de langste hangbrug ter wereld. Wij namen een Loop-Bus (soort circle-line) die alle bezienswaardigheden aandoet. We zijn bij de haven het langst gebleven, daar is de Kobe Port Tower met prachtig uitzicht, een memorial voor de aardbeving die plaatsvond in 1995. Er is ook een Aardbevingsmuseum en een groot Buddha beeld maar daar hadden we eigenlijk te weinig tijd voor helaas.

Tegen 1700uur de trein terug genomen naar Osaka.

In de avond hebben we in een klein eettentje om de hoek gegeten, alwaar je voor €7 pp superlekker eet en een drankje neemt.

Vanavond bijtijds gaan slapen want de wekker gaat vroeg en dan gaan we met ons hele hebben en houden naar Hiroshima. We hebben stoelen in de trein gereserveerd en die vertrekt om een uur of half11. Weer een echte reisdag.

Welterusten!

1. Kelly: