Dag 5 - Corpus Christi
5 november 2024 - Corpus Christi, Texas, Verenigde Staten
Lekker uitgeslapen, om 7uur klaarwakker. De jetlag is een beetje uit mijn lijf. Koffie op de kamer gedronken, en ontbeten bij de Mac om de hoek.
Daarna bij Family Dollar(vergelijkbaar met Wibra) gaan kijken en bij de HEB, een supermarkt waar de prijzen een stukje lager liggen dan een Walmart.
Het was vanmorgen een graad of 12 cooler dan gister en het heeft regent. Dus het vestje weer tevoorschijn gehaald. Maar tegen een uur of 12 kwam de zon weer tevoorschijn en werd het een stuk lekkerder.
We zijn naar de kust gegaan van de stad, waar alle bezienswaardigheden zijn. We hebben het Art Museum opgezocht, wat beelden gefotografeerd, vele muurschilderingen in de stad opgezocht en een vliegdekschip gezien. Verder was The Watergarden leuk om te zien. Geen moment verveeld. Heritage Park is ook leuk, een stuk of 12 oude huizen, de oudste uit 1851. Je gaat terug in de tijd als je erdoor loopt. De hond die op zijn baasje wacht, en een verwijzing naar de eerste bewoners Karankawa Indianen.
Tegen een uur of half4 weer terug naar het hotel alwaar we lekker in de zon hebben gezeten met een drankje. De temperatuur steeg alweer richting de 30graden.
Vandaag zijn de verkiezingen maar daar merk je alleen op tv iets van, verder op straat niks gemerkt. De stembureaus sloten om 1900uur in onze tijdzone, maar de definitieve uitslag zal pas na middernacht bekend zijn. Nou dan slapen we allang. Dus morgenochtend op zijn vroegst weten we wie de nieuwe president wordt van de USA.
Omdat morgen weer een reisdag wordt, hebben we heb meeste weer ingepakt en in de auto gezet. Dat scheelt morgenvroeg een hoop pakwerk. Morgen reizen we af naar de grens met Mexico, en Brownsville is het dichtste bij de grens.
Tis mooi geweest voor vandaag, lekker slapen nu! Welterusten!
Branca:6 november 2024Leuk om zo meegenomen te worden in jullie avonturen en wat een prachtige foto’s. Prettige voortzetting en een goede reis naar de volgende bestemming. Groetjes van ons 👋😘👍
Jacqueline:6 november 2024mooi 😘